Matresor i Värmland

Välkommen att i dagarna två njuta fullt ut av det fantastiska matlandskap som vårt vackra och bördiga Värmland är.

Datum: 14 - 15 maj

På denna skräddarsydda 2-dagarsresa tar vi med
dig direkt ut till några av de värmländska livsmedelsproducenterna där du får en intressant inblick i verksamheten och produktionen. Vi får känna på, smaka på och uppleva hur vår mat går från ”jord till bord” och träffa människorna bakom.

Vi mellanlandar för övernattning på Sillegårdens Sommarpensionat där Almars Krog har tagit över köket för kvällen och bjuder oss på en 6-rätters värmlandsinspirerad meny med tillhörande dryckespaket. Karlstadsbaserad vinimportören Uncorked Wines serverar kvällens viner.

Starta söndagsmorgonen med ett dopp i ett stilla Fryken och njut av frukost på pensionatets veranda  innan vi fortsätter vår matresa i Fryksdalen. Framåt femtiden är vi åter i Karlstad.

Vi besöker följande producenter och restauranger

 1. Edsbergs Gård
 2. Liljenäs Gård
 3. Stöpafors Kvarn
 4. Saffran & Vitlök – Lunch
 5. Västra Ämterviks Bryggeri
 6. Sillegården – 6-rätters med vinpaket
 7. Grinnemo Hallon och Honung
 8. Frykens pärla – Lunch
 9. Lakene Ostgård

Vilka är vi som ligger bakom denna resa?

Grundpelarna för denna resa utgörs av Sillegårdens egen Maria Amneteg samt Christoffer Schyman, Robin Sundholm och Lina Hermansson som driver restaurang, festvåning, butik, cafe och kursverksamhet på Almars Gård strax norr om Karlstad.

Christoffer och Robin är mat- och dryckeskonnässörer ända ut i fingerspetsarna. Deras kokkonst kännetecknas av råvaror från trakten och deras smaksäkerhet har resulterat i att deras restaurang Almars Krog har flertalet omnämningar i White Guide. Tillsammans med Lina Hermansson, projektledare och kreativ koordinator som även hon är utbildad inom mat- och dryck, brinner de för småskaligt mathantverk och kulinariska upplevelse.

Maria är sedan 2020 arrendator av Sillegården. Är född Värmlänning men delar nu sin tid mellan Värmland och huvudstaden. Ett genuint matintresse och nyfikenhet är kännetecken.

Bakgrund till ”Matresor i Värmland”

Idéen till projektet ”Matresor i Värmland” uppkom när vi, grundarna till resan, åkte på en matresa till Spanien i november 2021. Arrangemanget var en nätverksresa med fokus på mat och dryck och bestod av fem dagars skräddarsytt program med studiebesök hos såväl livsmedelsproducenter som välrenommerade restauranger. Resan resulterade i mängder av inspiration samt en stark motivation att visa upp vårt eget Värmland med dess många matproducenter och unika matkultur.


I paketet ingår:

– Två dagars rundresa i bekväm buss med chaufför och reseledare –
– Besök hos 6 olika livsmedelsproducenter med smakprovning –
– Två luncher –
– 6-rätters middag med vinpaket i Idas Matsal på Sillegården –
– Övernattning i dubbelrum –
– Idas Frukostbuffé med lokala specialiteter –

Kostnad 3 995 kr / person.

Ladda ner programmet här

 

Boka här!


  .Du får en bekräftelse på din anmälan samt ett swishnummer dit du betalar en anmälningsavgift om 600 kr. Därefter slutbetalas resan mot faktura. Den skickar vi ut i samband med anmälan. Har du frågor om resan kan du maila info@sillegarden.se


  Om oss Historien Boende Aktiviteter Restaurang Bröllop & Fest Butiken Eventkalender Sahlströmsgården Galleri