Marie Bergman

1 juli, 19:00

Köp biljett

“Urmodern till singer songwriters i Skandinavien” skriver Dagens Nyheter. Och visst är hon sedan många år inte bara en av Skandinaviens mest personliga och tydliga röster med en kraft och närhet som berör, hon är också en av Sveriges mest folkkära sångerskor, känd över generationsgränser.

Marie Bergman har ända sen 60-talet haft en fantastisk musik-karriär. Hon har vunnit Melodifestivalen tre gånger och medverkat i krogshower både på Berns och Hamburger Börs. Hon har spelat på de flesta festivaler, bland annat fyra gånger i Roskilde och lika många i Västervik. Få artister har turnerat så mycket i Sverige och Norden. Bergman håller ofta seminarier och har undervisat bland annat på Musikhögskolorna i Köpenhamn och Århus. Hon är en artist som aldrig stannat i växten utan som ständigt fångat upp nya impulser.

2018 valdes Marie Bergman som en av sju nya artister in i Swedish Music Hall of Fame.

Cornelis Inifrån

När Cornelis lämnade bordet hade han en diger produktion av sånger bakom sig. Många av dem känner vi igen och nynnar på, men vad vi kanske inte vet är att han också skrev en hel del prosa och dikter. Tillsammans med Lasse Englund gestaltar Marie Bergman Cornelis Vreeswijks okända poetiska sida med både välkända och mer okända sånger. Humor, allvar och kännbar själslig näring blandas med en del Vreeswijkska fräckheter och sanningar.

”Levande. Doftande. Vibrerande. Framfört i hög hatt å jeans… å ett jävla drag balanserat med ljuvligt innerliga varma klanger och ett mästerligt språk av Mäster Cees själv.”

Om oss Historien Boende Aktiviteter Restaurang Bröllop & Fest Butiken Eventkalender Sahlströmsgården Galleri