UTSÅLD

Magnus Carlsson

2 juli, 19:00

Köp biljett

En av Sveriges mest folkkära artister

Magnus Carlsson föddes den 24 juni 1974 i Fristad utanför Borås. Sin musikaliska utbildning skaffade han sig på Hvitfeldska Musikgymnasiet samt Musikhögskolan i Göteborg där han skolades i klassisk sång och piano.

​Förutom sin långa artistkarriär har han även jobbat som programledare i TV3 och TV 4 och driver även eget skivbolag. Med Barbados släppte Magnus över 12 album och ett stort antal singlar. 2003 valde Magnus att lämna Barbados för att bli ny, fjärde medlem i den befintliga discotrion Alcazar.

Förutom sina tre popalbum som soloartist har Magnus under de senaste tio åren även släppt flera julalbum som alla haft framgångsrika listplaceringar och har blivit ett stående inslag i många svenskars julfirande, bland annat genom hans kritikerrosade julturné ”Änglarnas Tid” som gick för fulla hus mellan åren 2008-2012 samt 2017.  Totalt har Magnus julalbum sålt över 150.000 exemplar i Sverige.

2015 medverkade Magnus åter i Melodifestvalen, denna gång med bidraget ”Möt mig i Gamla Stan” som i deltävling två i Malmö Arena direktkvalificerade sig till final. Guldsäljande ”Möt mig i Gamla Stan” har sedan dess rönt stora radio,- och listframgångar och via en teckenspråkstolkad version av låten har den nått en mångmiljonpublik via viral spridning på Internet och uppmärksammats av några av världens största TV-kanaler i såväl Europa som i U.S.A och Asien. Melodifestivalhiten följdes direkt upp av albumet ”Gamla Stan” som redan innan release sålde slut och fick tryckas i ny upplaga.

Om oss Historien Boende Aktiviteter Restaurang Bröllop & Fest Butiken Eventkalender Sahlströmsgården Galleri