Långbacka/Bådagård

29 juli, 19:00

Köp biljett

Långbacka/Bådagård är sångarna och multi-instrumentalisterna Maja Långbacka och Matilda Bådagårds gemensamma projekt. Med sin unika blandning av pop och folkmusik har de, sedan deras debutalbum kom 2018, förtjusat sin publik och turnerat i hela Norden.

Live går de mellan nedskalade arr på bara två fioler eller bara två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap. Långbacka/Bådagård tar avstamp i det innerliga, folkliga och traditionella och går vidare med poppiga arrangemang och liveteknik.

”Resultatet är eget, inte besynnerligt utan eget som i unikt. Ingen låt på skivan är den andra lik men ändå finns här en solid känsla för helheten.  …”en angelägen blandning av rootsig americana, folkvisa, pop och protestsång.”

Lira

”I den smältdegel där deras musik formas, uppstår ett alldeles eget sound… ”…musik som skär över många genregränser och med lätt egensinne utmanar det konventio-nella och strömlinjeformade. Den här duon går sina egna vägar med ett mycket personligt anslag i musiken. ”

Länstidningen Östersund

”Hos lyssnaren väcks ett begär att träda in i deras kreativa, stämningsmättade universum. Enormt imponerande att de låter som inga andra. ”

Kulturbloggen

Om oss Historien Boende Aktiviteter Restaurang Bröllop & Fest Butiken Eventkalender Sahlströmsgården Galleri