Janne Åström

12 augusti, 19:00

Köp biljett

med Benneth Fagerlund – från Bellman till Bowie

Nu åker sångaren Janne Åström och musikern och kapellmästaren Benneth Fagerlund på en kort sommarturné i Sverige! Repertoaren sträcker sig från 1700-tal till nutid, från Bellman till Bowie: Stämningsfullt, mäktigt, musikaliskt och medryckande

“- Sången är nödvändig i våra liv. Att ge ton till ord som går in i själen är en lycka som jag och Benneth Fagerlund vill dela med oss av. Att känna hur musik och lyrik skapar gemenskap mellan oss och publiken är en underbar känsla. Peace, love and understanding har alltid varit mitt devis. Och jag har en förkärlek till sånger som ger mig vägledning. Men visst finns det också utrymme för filosofiska utsvävningar såsom en undran om det finns liv på planeten Mars…”
Janne Åström


Janne Åström
är en allsidig sångare som sjunger allt från rock, jazz och blues till visor och musikaler. Janne jobbar med det egna bandet Medborgarna och som duo med pianisten Benneth Fagerlund. Han tar gärna ton tillsammans med storband och körer. Senast var han aktuell med turnén Woodstock 50år. Janne har haft ledande roller i en rad musikaler som t ex Les Miserables, Guys and Dolls, Kristina från Duvemåla, Spelman på taket ,Jesus Christ Superstar och Sweeney Todd. Han har medverkat i pjäser på teatern och i en rad filmer och tv-serier och även synts i tv-rutan i en rad andra olika skepnader och sammanhang. Janne var en av de ursprungliga medlemmarna i humorgruppen R.E.A. och medverkade i den populära showen på Hamburger Börs scen i nästan ett decennium. Publiken känner honom också från många framträdanden och turnéer med Robert Wells Rapsody in Rock.

Benneth Fagerlund är producent, musiker, kompositör och kapellmästare. Han är också direktör för sitt eget bolag Satellite Records. Benneth Fagerlund jobbar återkommande med artister som Mats Ronander, Ronny Eriksson, Evabritt Strandberg, Siw Malmkvist, Jan Åström och Medborgarna samt Lill-Babs, som han har jobbat med sedan 1996. Benneth är alltid på turné, ofta med Riksteatern där han har varit kapellmästare för många musikala föreställningar.

Om oss Historien Boende Aktiviteter Restaurang Bröllop & Fest Butiken Eventkalender Sahlströmsgården Galleri